آزمون آیلتس چیست

آزمون آیلتس چیست؟ || 0 تا 100 آزمون آیلتس(IELTS)

آیلتس چیست؟

 

آزمون آیلتس چیست ؟ آزمون آیلتس (IELTS) یکی از معتبرترین آزمون‌های جهان است و در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها قابل استفاده است. این آزمون در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی در نزدیک به ۱۱۰ کشور دنیا برگزار می‌شود. با در دست داشتن نمره قابل قبول در این آزمون، شما می‌توانید به مهاجرت تحصیلی اقدام کنید.

این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود و در دانشگاه‌های معتبری مانند کمبریج، آکسفورد و هاروارد قابل استناد است. معنا و مفهوم آزمون آیلتس برگرفته از International English Language Testing System به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است. سیستم نمره‌دهی آیلتس در‌ بازه‌ی ۰ تا ۹ است و در ادامه با هر نمره به لحاظ ارزش‌گذاری آموزشی بیشتر آشنا خواهیم شد.

آزمون آیلتس شامل چه بخش‌هایی است؟

 

آزمون آیلتس برای ارزیابی شرکت‌کنندگان در چهار مهارت مختلف طراحی شده است. این مهارت‌ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening (شنیداری)، Reading (خواندن)، Writing (نوشتاری) و Speaking (مکالمه) می‌باشند. بخش Speaking آزمون آیلتس معمولاً یک هفته قبل از آزمون یا گاهاً بعد از آزمون برگزار می‌شود.

 

بخش لیسنینگ آزمون آیلتس – Listening

 

مدت زمان برگزاری: ۳۰ دقیقه (نیم ساعت)

تعداد سوالات: چهل سوال در چهار بخش

فایل صوتی این بخش فقط یکبار برای شرکت کنندگان پخش می‌شود.

شما قبل از شروع پخش فرصت بررسی سوالات را خواهید داشت.

پاسخ به سوالات لیسنینگ آیلتس باید در دفترچه پاسخنامه وارد شود.

 

بخش اول و دوم آزمون:

این بخش شامل موضوعات اجتماعی است و مکالماتی بین افراد را بررسی می‌کند.

بخش سوم و چهارم:

در این بخش، موضوعات دانشگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرند. یک مکالمه بین چهار نفر و یک کنفرانس تشکیل دهنده این بخش‌ها هستند.

برای تقویت مهارت لیسنینگ خود، می‌توانید از اپلیکیشن زیر استفاده کنید. برای دریافت آن، روی عکس کلیک کنید.

 

آزمون آیلتس چیست

 

بخش ریدینگ آزمون آیلتس – Reading

 

مدت زمان برگزاری: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال

در این بخش، شرکت‌کنندگان باید پس از مطالعه سه متن با مجموعاً بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه، به سوالات مربوطه پاسخ دهند.

برخلاف بخش شنیداری، در این بخش زمان اضافه‌ای برای انتقال پاسخ‌ها از دفترچه سوالات به پاسخنامه در نظر گرفته نمی‌شود.

متون مورد استفاده در این بخش از کتاب‌ها، مجلات و متون عمومی انتخاب شده‌اند و نیازمندی‌های یک خواننده متخصص نیستند.

بخش اول آزمون ریدینگ آیلتس: این بخش به موضوعات مربوط به فعالیت‌های روزمره اجتماعی می‌پردازد.

بخش دوم آزمون ریدینگ آیلتس: این بخش درباره جزوات آموزشی و نیازهای رفاهی است که برای شرکت‌کنندگان انتخاب شده است.

بخش سوم آزمون ریدینگ آیلتس: این بخش شامل یک متن بلند با موضوع عمومی است.

 

بخش ریدینگ آزمون آکادمیک آیلتس – Reading Academic

 

مدت زمان برگزاری: ۶۰ دقیقه (یک ساعت)

 

تعداد سوالات: ۴۰ سوال

در این بخش، دفترچه سوالات شامل سه متن است که در مجموع بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه را در بر می‌گیرند.

برخلاف بخش شنیداری، در این بخش شما وقت اضافه‌ای برای انتقال پاسخ‌ها از دفترچه سوالات به پاسخنامه نخواهید داشت.

متون استفاده شده در این بخش از کتاب‌ها، مجلات و متون عمومی انتخاب شده‌اند و نیازمندی‌های یک خواننده متخصص نیستند.

در بخش دوم این امتحان، یک متن علمی برای شرکت‌کنندگان انتخاب شده است.

در بخش سوم این امتحان، یک متن علمی یا استدلالی برای شرکت‌کننده انتخاب شده است، و در صورتی که این متن حاوی کلمات تخصصی باشد، همراه آن یک واژه‌نامه کوتاه در اختیار شرکت‌کننده قرار خواهد گرفت.

 

جهت ثبت نام در کلاس های حضوری آیلتس کلیک کنید.

 

بخش رایتینگ آزمون آیلتس (Writing)

 

آیلتس جنرال

 

مدت زمان برگزاری: ۶۰ دقیقه (یک ساعت)

در بخش رایتینگ آیلتس، به عنوان شرکت‌کننده در آزمون، با دو موضوع روبرو خواهید شد و می‌بایست درباره این موضوعات انشا بنویسید.

 

موضوع اول (Task 1):

 

در این بخش، از شما خواسته می‌شود تا در یک متن حداقل ۱۵۰ کلمه، مشکلی فرضی را شرح دهید.

لطفاً به خاطر داشته باشید که در صورتی که تعداد کلمات استفاده شده در این متن کمتر از حداقل مورد نیاز باشد، نمره‌تان کاهش خواهد یافت.

(پیشنهاد می‌شود با توجه به تجربه به دست آمده در این بخش از سوالات، حداکثر ۲۰ دقیقه از زمان خود را به این بخش اختصاص دهید.)

 

برای نوشتن این نامه، می‌توانید به یکی از چهار موضوع زیر مراجعه کنید و از آنها به منظور سهولت در جوابگویی استفاده کنید.

شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات

نامه درخواست کار

نامه رسمی اداری

نامه شخصی

 

موضوع دوم (Task 2):

 

در بخش دوم این امتحان، باید نظر موافق یا مخالف خود را درباره یک موضوع بیان کنید. لطفاً به خاطر داشته باشید که این بخش باید حداقل شامل ۲۵۰ کلمه باشد و در صورت استفاده از تعداد کلمات کمتر از حد مجاز، نمره‌تان کاهش خواهد یافت.

با توجه به زمان کلی آزمون، پیشنهاد می‌شود ۴۰ دقیقه را برای این بخش از آزمون رایتینگ آیلتس اختصاص دهید.

 

آزمون آیلتس

 

بخش مکالمه آیلتس (Speaking)

 

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل یک مصاحبه‌ی روبرو با یک مصاحبه کننده رسمی آیلتس است.

 

مدت آزمون: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

این بخش از آزمون شامل سه بخش است:

 

بخش اول

در بخش اول آزمون، متقاضی می‌بایست به سوالات عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت کاری، وضعیت خانوادگی و علایق شخصی خود پاسخ دهد.

بخش دوم

در بخش دوم، موضوعی از طرف ممتحن آیلتس برای شما انتخاب می‌شود. شما یک دقیقه فرصت دارید تا درباره آن موضوع فکر کنید و نکته‌های مهم را یادداشت کنید. سپس دو دقیقه برای بیان نظر و دیدگاه خود درباره آن موضوع خواهید داشت. در انتها، ممتحن ممکن است یک یا دو سوال مرتبط با آن موضوع از شما بپرسد.

در این بخش، شما نیازی ندارید به تمامی سوالات روی کارت پاسخ دهید. اما مهم است که در دو دقیقه ارائه خود، به سوالات مطرح شده پاسخ دهید.

بخش سوم

در بخش سوم آزمون مکالمه آیلتس، شما برای مدت ۴ تا ۵ دقیقه باید یک مکالمه با مصاحبه کننده برقرار کنید. لطفاً به خاطر داشته باشید که موضوع مکالمه در این بخش همان موضوعی است که در بخش دوم درباره آن صحبت کرده‌اید.

نمره‌بندی آزمون آیلتس چگونه است؟

 

سیستم نمره‌دهی آزمون آیلتس در بازه‌ی ۰ تا ۹ قرار دارد. در این آزمون، مفهوم “نمره قبولی” تعریف نشده است و نمره‌ای که شما دریافت می‌کنید، گواهی بر میزان دانش زبانی شماست.

 

این نمره به تنهایی برای تصمیم‌گیری درباره قبول یا رد شما مؤثر نیست، اما با توجه به انتظارات شما از نمره مورد نظرتان، این نمرات ارزش‌گذاری خواهند شد. به طور کلی، براساس این ارزش‌گذاری، نمره ۵ به معنای متوسط و نمره ۶ به بالا به عنوان نمره‌های خوب در نظر گرفته می‌شوند.

 

آزمون آیلتس چیست

 

منابع آزمون IELTS چیست؟

 

در ادامه، منابع آزمون آیلتس براساس تجربه‌های اساتید و دانشجویان در مرکز زبان دیپلما معرفی می‌شود. این منابع، جزئی از منابع آزمون آیلتس هستند و دانشجویان می‌توانند بر اساس سلایق خود از این مجموعه استفاده کنند یا از سایر منابع موجود نیز بهره ببرند.

 

– کتاب‌های Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج

– کتاب Oxford Word Skills

– کتاب Kaplan IELTS 2009-2010

– کتاب Listening for IELTS

– کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS

– کتاب‌های آیلتس کمبریج ۱ تا ۱۰

– کتاب Oxford Word Skills – Idioms and Phrasal verbs

– کتاب Get ready for IELTS Listening

– کتاب New insight into IELTS

– کتاب جذاب Essential Grammar in Use

– کتاب Get Ready for IELTS Speaking

– کتاب Essential Words for the IELTS

– کتاب Complete IELTS Bands

– کتاب Objective IELTS Intermediate

– کتاب Objective IELTS Advanced

 

انواع آزمون آیلتس

 

آزمون آیلتس به طور کلی به ۴ دسته تقسیم می‌شود:

 

۱. آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)

۲. آیلتس جنرال (IELTS General Training)

۳. آیلتس UKVI

۴. آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)

 

آزمون آیلتس چیست

 

آیلتس آکادمیک

آزمون آیلتس آکادمیک برای افرادی طراحی شده است که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و بالاتر در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند.

 

آیلتس جنرال

در بین انواع آزمون آیلتس، آزمون آیلتس جنرال وجود دارد که مهارت‌ها و دانش داوطلبان را در زمینه اجتماعی سنجش می‌کند. آزمون جنرال ترینینگ مناسب برای افرادی است که قصد دارند در دوره‌های کوتاه مدت تحصیلی شرکت کنند، به دنبال فرصت‌های شغلی یا مهاجرت باشند و به کشورهای انگلیسی زبان سفر کنند.

 

آیلتس UKVI

 

آزمون آیلتس UKVI برای افرادی طراحی شده است که قصد مهاجرت به انگلستان یا ادامه تحصیل در این کشور را دارند. این آزمون از نظر محتوا تفاوتی با آزمون‌های معمولی آیلتس ندارد، اما شرایط برگزاری آن متفاوت است و نظارت بیشتری بر روی اجرای آزمون صورت می‌گیرد. مدرک آزمون آیلتس UKVI علاوه بر انگلستان، در تمامی مقاصد مهاجرتی و تحصیلی در سراسر جهان معتبر است.

 

آیلتس لایف اسکیلز Life Skills

 

آزمون آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills) برای داوطلبانی است که قصد مهاجرت و دریافت اقامت در انگلستان را دارند و در عین حال به دنبال آزمونی با سطح ساده‌تر از آیلتس هستند. در بخش مهارت صحبت کردن (Speaking) آیلتس لایف اسکیلز، موضوعاتی مانند علایق، آموزش، مشکلات اجتماعی، اوقات فراغت، وسایل نقلیه و خانواده مورد بحث قرار می‌گیرند.

 

آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال؟

 

در این بخش می‌خواهیم دو نوع آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال را بررسی و معرفی کنیم. همانطور که می‌دانید، آزمون آیلتس به دو دسته آکادمیک و جنرال تقسیم می‌شود که هر کدام از این آزمون‌ها برای هدف خاصی طراحی شده‌اند. باید با توجه به هدف خود، آزمون مورد نظر را انتخاب کنید.

 

آیلتس چیست

 

تفاوت آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال:

 

شاید مهم‌ترین تفاوت بین این دو نوع آزمون در مقصدی است که با کسب نمره مربوطه به آن هدایت می‌شوید.

 

آیلتس آکادمیک: این آزمون برای افرادی است که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان را دارند و می‌خواهند به کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند.

 

آیلتس جنرال: این آزمون برای افرادی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان نظیر انگلستان، آمریکا، استرالیا و غیره را دارند و تمایلی به تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان ندارند.

 

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو آزمون در نوع سوالات بخش‌های رایتینگ و ریدینگ است. در بخش ریدینگ، شرکت‌کنندگان با موضوعاتی که به مباحث علمی و دانشگاهی مرتبط هستند، سر و کار دارند و می‌توان گفت که این سوالات سخت‌تر و محدودتر هستند. همچنین در بخش رایتینگ، شرکت‌کنندگان می‌بایست درباره موضوعاتی که به صورت تخصصی درباره مباحث علمی و دانشگاهی است، نوشتاری تهیه کنند.

 

در بخش اول (Task 1) این بخش، متقاضیان می‌بایست با تحلیل نمودارها و نمودارها، مطالبی را بنویسند. در بخش دوم (Task 2) می‌بایست درباره موضوعی که ارائه شده است، نظر خود را بیان کنند و تعداد کلمات و الزامات این بخش در بخش معرفی بخش رایتینگ آمده است. بخش‌های لیسنینگ و اسپیکینگ آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال هیچ تفاوتی ندارند.

نتایج امتحان آیلتس چگونه است؟

 

نمره آیلتس شما با توجه به میانگین نمرات کسب شده در تمامی مهارت‌های این امتحان ارزیابی می‌شود و به صورت یک نمره در بازه ۰ تا ۹ اعلام می‌شود. نتیجه امتحان شما در قالب یک کارنامه تهیه می‌شود که فقط به شخص شرکت‌کننده در آزمون تحویل داده می‌شود. یکی از ویژگی‌های کارنامه آیلتس این است که نمره تمامی مهارت‌های شما به صورت جداگانه در آن نمایش داده می‌شود.

 

ارسال کارنامه آزمون آیلتس

 

بسیاری از شرکت‌کنندگان در آزمون آیلتس تصمیم می‌گیرند پس از دریافت کارنامه، آن را از طریق مراکز مجاز آزمونی که شرکت کرده‌اند، به دانشگاه‌ها یا سفارتخانه‌های مورد نظر خود ارسال کنند.

 

یکی از ویژگی‌هایی که می‌توانید در هنگام انتخاب مراکز آزمونی خود به آن توجه کنید، این است که برخی از مراکز امتحانی معمولاً دو هفته پس از امتحان، کارنامه‌ی شما را برای تعدادی از محل‌های مدنظرتان به صورت رایگان ارسال می‌کنند.

 

اگر تعداد مقصد‌های ارسالی شما بیشتر از حد مجاز آنها باشد، می‌توانید با پرداخت مبلغی این کار را انجام داده و کارنامه IELTS خود را برای مکان‌های مورد نظرتان ارسال نمایید.

 

آیا ممکن است نمره آزمون آیلتس قابل اعتراض باشد؟

 

در برخی موارد، افرادی که پس از شرکت در آزمون آیلتس نمره‌های خود را دریافت کرده‌اند، اعتراض به این نمرات را داشته و درخواست بررسی دوباره را مطرح کرده‌اند. این مسئله هیچ‌گونه مشکل پیچیده و بدون راه‌حلی نیست. شما می‌توانید با مراجعه به مرکزی که در آن آزمون آیلتس شرکت کرده‌اید، فرم مربوطه را تکمیل و درخواست اعتراض خود را ثبت نمایید.

 

درخواست اعتراض به نمره برای تمامی بخش‌ها مجاز است. لازم به ذکر است که برای ثبت اعتراض خود باید مبلغ ۱۷۶ دلار استرالیا را پرداخت نمایید. در صورت صحت اعتراض شما، این مبلغ به شما بازگردانده خواهد شد. اما اگر نتیجه‌ی اولیه صحیح بوده و اعتراض شما بی‌مورد باشد، این مبلغ قابل استرداد نخواهد بود.

 

نحوه استعلام نمره آزمون آیلتس

 

سیستم استعلام نمره آیلتس صرفاً برای دانشگاه‌ها و موسساتی که در لیست این سازمان ثبت نام کرده‌اند، قابل دسترسی است. این سیستم از طریق مجوزهای اختصاصی به صورت امن عمل می‌کند و تنها به افرادی که مجوز دسترسی به نمرات را دارند، اجازه ورود می‌دهد.

 

این نکته یکی از مزایای آزمون آیلتس است که اطلاعات آزمون شما به طور کامل محفوظ می‌ماند. همچنین، شما می‌توانید با ثبت اطلاعات آزمون خود در وب‌سایت مراکزی که در آنها ثبت‌نام کرده‌اید مانند British Council و IDP، مدارک خود را مشاهده کنید.

 

همچنین، می‌توانید از طریق لینک زیر برای استعلام مدارک IDP اقدام کنید:

 

https://www.ieltsessentials.com/global/results

 

مشخصات فردی در حین آزمون آیلتس ممکن است ضبط شود!

 

یکی از نگرانی‌های مربوط به آزمون آیلتس، احتمال لو رفتن سوالات آزمون است. در سال‌های اخیر، چندین مورد از لو رفتن سوالات آیلتس رخ داده است و برخی از مسئولان IDP به “ضبط” نمرات آزمون پرداختند. زمانی که درخواست ثبت نام در آزمون آیلتس صورت می‌گیرد و توافقنامه آزمون امضا می‌شود، متقاضیان به مسئولان آزمون اجازه می‌دهند تا نتایج آن‌ها را “ضبط” کنند.

 

در این توافقنامه آمده است که آیلتس می‌تواند نمرات شما و البته کارنامه آزمون را پس از سیزده روز که وعده داده شده است، به شما تحویل ندهد و نگه دارد. این ضبط نمرات به دو شیوه فردی و گروهی انجام می‌شود.

 

آزمون آیلتس چیست

 

ضبط فردی نمرات:

 

تفاوت در دستخط در پاسخ به سوالات مربوط به مهارت‌های Reading، Listening و Writing، که احتمال تقلب را افزایش می‌دهد.

تناقض در اطلاعات شخصی شما در زمان شرکت در آزمون مانند نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد.

افزایش ناگهانی و بی‌دلیل نمره شما در بازه زمانی کوتاه، که این موضوع باعث ضبط نمره شما خواهد شد و در صورت لزوم، شما ممکن است بخشی یا تمامی مهارت‌های آزمون آیلتس را مجدداً آزمون بدهید.

همچنین، به درخواست کمیته برگزاری آزمون، باید دلایل قانع کننده‌ای برای این افزایش ناگهانی نمره را با دست خط خودتان بنویسید و آن را جهت بررسی به مرکز برگزاری آیلتس ارائه دهید. در صورتی که دلایل شما برای تیم بررسی نمرات قانع کننده نباشد، هیچ نمره‌ای به شما تعلق نخواهد گرفت.

 

ضبط جمعی نمرات:

 

در صورتی که احتمال لو رفتن سوالات آزمون توسط مسئولان مراکز آزمون وجود داشته باشد.

در صورتی که تعداد افرادی که بین نمرات سوالات Reading و Listening و نمرات سوالات Speaking و Writing فاصله‌ی بیش از حد استانداردی دارند، بیش از حد باشد.

در صورت ورود گزارشی از سازمان‌های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور یا سازمان سنجش که حاکی از دریافت رشوه توسط مراکز برگزار کننده آزمون آیلتس است.

در صورت شناسایی خطاها در طول نظارت‌های سالیانه دوره‌ای و تصادفی به منظور بهبود کیفیت برگزاری.

 

آزمون آیلتس کامپیوتری چیست؟

 

آیلتس کامپیوتری نوعی از آزمون آیلتس است که برای آیلتس UKVI آکادمیک در برخی کشورها، که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد، برگزار می‌شود. این نوع آزمون از ماه مارس سال ۲۰۱۶ میلادی توسط آیلتس به رسمیت شناخته شده است. امتحان آیلتس کامپیوتری تا حدودی شباهت‌ها و تفاوت‌های خاصی با آزمون آیلتس کاغذی دارد که به چند نکته زیر اشاره می‌کنیم.

 

شباهت‌ها: از لحاظ روند برگزاری آزمون، نکات امنیتی و زمان برگزاری، محتوا، نوع سوالات و آزمون Speaking، آزمون آیلتس کامپیوتری با آزمون آیلتس کاغذی مشابه است.

 

تفاوت‌ها: سه بخش Writing، Listening و Reading به صورت کامپیوتری برگزار می‌شوند.

آزمون آیلتس چیست

 

آزمون آیلتس چیست ؟ اهمیت آزمون آیلتس

 

از بین چندین نوع آزمونی که در سراسر دنیا برگزار می شود، آزمون آیلتس مهم ترین آزمون در حوزه ی آموزش زبان انگلیسی به شمار می رود. اهمیت این آزمون به گونه ای ست که مورد تایید تقریبا تمامی دانشگاه ها و مراکز آموزشی و نهاد های غیر دولتی در سراسر دنیا قرار دارد.

 

نتیجه آزمون آیلتس برای نشان دادن و اثبات دانش زبان انگلیسی، امروزه از مهمترین عوامل اخذ پذیرش در دانشگاه های بین المللی است. این ویژگی علاوه بر اینکه مدرک آیلتس را قابل استناد و معتبر ساخته، توانسته رزومه داوطلبان را نیز بهبود بخشد.


طراحی ساختار آزمون آیلتس و چیدمان سوالات آن بسیار سنجیده و با دقت صورت گرفته و به خوبی می تواند توانایی های داوطلب در حوزه سواد انگلیسی را به چالش بکشد. علاوه بر این آیلتس قدرت و سرعت داوطلبان را در پردازش اطلاعات و پاسخ دهی مطلوب مورد سنجش قرار می دهد.


نمره دهی در دو بخش ریدینگ و لیسینینگ آزمون آیلتس به گونه ایست که اگر داوطلب در بازه زمانی خاصی برای هر سوال پاسخ صحیحی ارائه ندهد و همچنین توانایی تشحیص گزینه های انحرافی را نداشته باشد، نمره این بخش ها را از دست خواهد داد.

 

این دو بخش شامل ترکیبی از سوالات چندگزینه ای، پاسخ کوتاه، تکمیل خلاصه، تطبیقی و نام گزاریست که تاثیر عامل شانس را به میزان زیادی کاهش می دهد.

 

 

0 پاسخ‌ها

ارسال یک پاسخ

می‌خواهید در گفتگو‌ها شرکت کنید؟
راهنمایی رایگان!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *