آزمون اسپیکینگ آیلتس و نکاتی برای افزایش نمره اسپیکینگ
آزمون اسپیکینگ آیلتس با هدف ارزیابی سطح تسلط شما بر تکلم به زبان انگلیسی برگزار میشود. طبیعی است که این آزمون به صورت رخ به رخ انجام میشود و فرصت فکر کردن چندانی برای پاسخ به سؤالات اگزمینر یا ممتحن نخواهید داشت. به همین دلیل، بسیاری بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس را پر استرسترین بخش این آزمون میدانند. دانستن اطلاعات و نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد میتواند شما را در اخذ نمره اسپیکینگ بالاتر یاری کند.
آزمون اسپیکینگ آیلتس شامل ۳ بخش است
آزمون اسپیکینگ ابدا یک مکالمهی ساده نیست. تک تک واژگان و ساختارهایی که شما در پاسخ به آزمون گیرنده به کار میبرید مورد ارزیابی قرار گرفته و میتواند در نمرهی اسپیکینگ شما تأثیر بگذارد.
در بخش اول آزمون، ممتحن از شما در خصوص مسائلی همچون شغل، خانواده، محل زندگی و… سؤال میکند.
در قسمت دوم آزمون اسپیکینگ، اگزمینر یک سؤال مشخص و چند سؤال مرتبط با آن را روی کارتی موسوم به Cue Card در اختیار شما میگذارد. شما برای پاسخ به سؤالات مذکور یک تا دو دقیقه زمان دارید. سپس، تا زمانی که ممتحن شما را قطع کند فرصت خواهید داشت تا مهارت صحبت کردن خود را به رخ بکشید.
بخش سوم شامل سؤالاتی در خصوص مفاهیم مطرح شده در پرسش دوم است.
حال که با ساختار کلی آزمون اسپیکینگ آیلتس آشنا شدید، بهتر است نکاتی را که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد به خاطر بسپارید تا بتوانید آزمون موفقی داشته و حداکثر نمره را به دست بیاورید.
۱. اقدام صحیح وقتی سؤال را متوجه نشدهاید
ممکن است در آزمون گفتاری آیلتس بخشی از سؤال را متوجه نشوید. بهترین اقدام در چنین مواقعی درخواست مؤدبانه از ممتحن برای تکرار سؤال یا توضیخ بخشی است که متوجه نشدهاید.
اگزمینر در بخش اول و سوم آزمون اسپیکینگ مجاز است سؤال را دوباره تکرار کند. بنابراین، به جای اینکه سعی کنید بدون فهم صحیح از سؤال اقدام به دادن پاسخ نامربوط کنید، بهتر است از ممتحن بخواهید لغتی که متوجه نشدهاید یا کل سؤال را برایتان بازگو کند.
در مورد بخش دوم نیز چنانچه متوجه سؤال یا بخشی از آن نشدید، میتوانید درخواست توضیح یا rephrase کنید؛ اما در نظر داشته باشید که این توضیح ممتحن از وقتی که برای فکر کردن در مورد پاسخ سؤال دارید کم خواهد کرد.
۲. اهمیت گرامر در اسپیکینگ آیلتس
به طور کلی ۴ معیار برای ارزیابی سطح تسلط شما بر صحبت کردن انگلیسی وجود دارد که تعداد و تنوع ساختارهای گرامری و درستی استفاده از آنها یکی از این معیارها است. معیارهای دیگر روان صحبت کردن و انسجام ایدهها، واژههایی که به کار میبرید و تلفظ آنها را شامل میشود.
همهی معیارهای فوق به یک اندازه حائز اهمیت هستند و برای اخد نمرهی بالا لازم است که در کلیهی مهارتها نمرهی خوبی کسب کنید. تنوع در استفادهی صحیح از ساختارهای گرامری فقط نمرهی یک بخش از چهار بخش را برایتان به همراه خواهد داشت. اگر واژههای سطح بالا را به درستی و در جای صحیح استفاده کنید نمرهی واژگان را به دست خواهید آورد. از سوی دیگر اگر تلفظ لغات را به درستی انجام دهید و لحن گفتار را رعایت کنید، حائز نمرهی خوبی در بخش تلفظ خواهید شد. همچنین، روان صحبت کردن به نوعی که بین جملات و ایدههایتان اتصال منطقی وجود داشته باشد نمرهی کل اسپیکینگ شما را افزایش خواهد داد.
مکث کردن در امتحان اسپیکینگ آیلتس
مسلما روان صحبت کردن با مکث کردنهای زیاد در تناقض است؛ اما این بدان معنی نیست که حق نفس گرفتن ندارید! برخی مکث کردنها طبیعی هستند و مادامی که ریتم گفتار شما به هم نریزد و انسجام گفتار شما از هم نپاشد مشکلی نخواهد بود. میتوانید برای جلوگیری از این اتفاق از عبارتهای موسوم به hesitation filler استفاده کنید. در زیر تعدادی از این عبارتها را شاهد هستید.
- well…
- you know…
- you see…
- what I’m trying to say is…
تأثیر لهجه بر نمره بخش اسپیکینگ آیلتس
جالب است بدانید لهجهی شما معیار ارزیابی صحبت کردن شما نیست. هنگام بررسی صحبت کردن شما به مواردی همچون تلفظ صحیح، ادای صحیح صداها، تکیهگذاری در لغات و جملات، ریتم و آهنگ کلام دقت میشود؛ اما اینکه شما انگلیسی را با کدام لهجهی دنیا صحبت کنید برای آزمونگیرنده فرقی نداشته و تأثیری در نمرهی شما نخواهد داشت.
ممکن است پاسخ سؤالی را ندانید
در بخش دوم ممکن است اطلاعات کافی برای صحبت در خصوص موضوعی که روی Cue Card به شما داده شده است نداشته باشید؛ با وجود این، هیچ جای نگرانی نیست؛ چرا که آنچه برای اگزمینز اهمیت دارد مهارت صحبت کردن شما است نه صحت و دقت علمی پاسخ شما. بنابراین کافی است در ابتدای صحبت به اینکه در مورد پاسخی که میدهید مطمئن نیستید اشاره کرده و نظر شخصی خود را بیان کنید.
بعلاوه یکی از کارهای مفیدی که در بخش دوم ممکن میتوانید انجام دهید، نوت برداری است. این کار باعث میشود بتوانید به همهی سؤالات پاسخ داده و حداکثر نمره را کسب کنید.
جمع بندی
آزمون اسپیکینگ آیلتس یکی از چالشبرانگیزترین بخشهای این آزمون است. این بخش که از سه قسمت تشکیل شده است مهارت صحبت کردن شما را بر اساس چهار معیار دایرهی لغات، تنوع ساختار گرامری، تلفظ و روان و منسجم صحبت کردن میسنجد. بنابراین، لازم است متقاضی آیلتس در کلیهی حوزهها یاد شده مهارت کافی داشته و نکاتی همچون نوتبرداری، فهم کامل سؤال و… را رعایت کتد تا بتواند نمرهی کلی خوبی را از این بخش کسب کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.