آزمون آیلتس

آیلتس چیست چند نوع است و چه کاربردهایی دارد؟

آیلتس چیست؟ این سوالی است که هر زبان‌آموزی از خود پرسیده است. (IELTS) به معنای سیستم جهانی سنجش زبان انگلیسی است. آزمون آیلتس یکی از پرکاربردترین آزمون‌های جهان است که در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها قابل استفاده است. آزمون آیلتس یکی از بهترین معیارها برای سنجش مهارت زبان انگلیسی افرادی است که قصد دارند در کشورهای انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند، مشغول به کار شوند یا مهاجرت کنند. در این مطلب به کاربردهای آیلتس می‌پردازیم.

اعتبار بین المللی آزمون آیلتس

آزمون آیلتس با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان آی دی پی (IDP) استرالیا برگزار می‌شود. این آزمون از معتبرترین استانداردهای بین المللی جهت ارزیابی سطح زبان انگلیسی پیروی می‌کنند.
آیلتس هر چهار مهارت زبانی Speaking، Listening، Reading و Writing را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
اکثر دانشگاه‌های جهان همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، آمریکا، آیلتس را به رسمیت می‌شناسند.

آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌شود. نمره هر مهارت در آزمون آیلتس بین ۰ تا ۹ است. نمره کل آزمون با معدل‌گیری از نمرات هر چهار مهارت به دست می‌آید. در کارنامه آیلتس نمره کل و نمرات هر چهار مهارت به طور جداگانه ثبت می شود.

آیلتس چیست

این که چه نمره‌ای برای شما کافی است بستگی به مرکزی دارد که قصد ارائه‌ی مدرک به آن را دارید. هردانشگاه برای پذیرش متقاضیان کمترین نمره را مشخص می کند. اکثر دانشگاه ها به حداقل نمره ۶.۵ نیاز دارند. البته هردانشگاه شرایط خاص خود را دارد و بهتر است قبل از هر اقدامی این موضوع را از دانشگاه جویا شوید.

اجزای آزمون آیلتس

گفتاری (Speaking) شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) چهار بخش اصلی هستند که از آن‌ها آزمون به عمل می‌آید. لازم به ذکر است بین پارت‌های متفاوت آزمون، زمان استراحتی وجود ندارد.

۱. مکالمه (speaking)

آزمون مصاحبه در حالت کلی به صورت حضوری انجام میشود. داوطلب در محل آزمون حضور پیدا می‌کند و آزمون توسط اگزمینر اجرا می‌شود. در حال حاضر با توجه به شرایط کرونا در برخی از مراکز به صورت آنلاین برگزار می‌شود. کل زمان آزمون یازده تا چهارده دقیقه است.

۲. شنیداری (listening)

این مهارت اولین مهارتی است که در آزمون کتبی مورد ارزیابی قرار می گیرد. زمانی که به این skill اختصاص داده می‌شود ۳۰ دقیقه به علاوه ۱۰ دقیقه برای انتقال پاسخ ها از دفترچه به پاسخ نامه است.

آزمون آیلتس

۳. ریدینگ (Reading)

این بخش برای هر دو نوع آکادمیک و جنرال ۶۰ دقیقه به طول می‌انجامد. و کلا شامل ۳ متن با سوالات مربوط به هر متن می باشد.

۴. رایتینگ Writing

رایتینگ هم مشابه با ریدینگ به ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارد و شامل دو تسک می باشد.
توضیح کامل هر چهار مهارت در مطلب بعدی سایت قرار خواهد گرفت.

انواع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:
آیلتس آکادمیک (Academic)
آیلتس جنرال (General)
آیلتس لایف اسکیلز (Life Skills)

آیلتس آکادمیک

این آزمون برای افرادی طراحی شده است که قصد دارند تحصیلات عالی (مقطع ارشد به بالا) کسب کنند یا برای کسانی که مایل به گذراندن دوره های آموزشی در یک رشته حرفه ای مانند پزشکی یا مهندسی هستند مناسب است . همانطور که از اسم آن Academic مشخص است این نسخه آمادگی متقاضیان برای تحصیلات دانشگاهی یا آموزش انگلیسی را ارزیابی می کند.

آیلتس جنرال

آزمون جنرال برای متقاضیانی مناسب است که به منظور گذراندن دوره های کوتاه مدت کاری و یا دست یافتن به فرصت های شغلی یا مهاجرت،قصد سفر به کشورهای انگلیسی زبان مانند کانادا، نیوزیلند، انگلستان یا … را دارند.

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک

در مهارت های Listening و Speaking هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. همینطور در بخش مهارت‌های Writing و Reading نیز فرمت کلی آزمون یکسان است اما در محتوای آزمون تفاوت هایی وجود دارد.

در آزمون آیلتس آکادمیک در بخش Reading متن ها از کتابهای آکادمیک و مجلات علمی استخراج می‌شود تا مهارت داوطلب را در خصوص درک مطالب آکادمیک و دانشگاهی بسنجند. به همین دلیل می‌توان گفت سطح لغات در بخش Reading آکادمیک کمی بالاتر است و نیاز به دانش لغت بیشتری دارد؛ همینطور در بخش Writing موضوعات داده شده در هر دو تسک ۱ و ۲ نیز مرتبط با موضوعات آکادمیک و علمی است و هدف آن سنجش سطح آکادمیک نوشتاری داوطلب آیلتس است.

اما آزمون آیلتس جنرال محتوای بخش Reading بیشتر درباره موضوعات عمومی مانند تبلیغات، راهنمایی، مسائل روزمره و…است. هدف سنجش درک مطلب است. در بخش Writing آزمون جنرال تسک ۱ شامل نوشتن یک نامه و در تسک دوم نیز یک موضوع عمومی است.

آیلتس / IELTS

لایف اسکیلز (Life Skills)

لایف اسکیلز برای 3گروه زیر مناسب است:

۱. افرادی که خانواده آنها ساکن انگلستان هستند و می خواهند ویزا بگیرند.
۲. افرادی که قصد سکونت نامحدود در انگلستان را دارند.
۳. افرادی که قصد دارند شهروند انگلستان شوند.

آزمون آیلتس لایف اسکیلز سه سطح دارد که به صورت زیر است:
سطح A1
آزمون این سطح بین ۱۶ تا ۱۸ دقیقه طول میکشه و مناسب افرادی است که خانواده و یا بستگان آنها ساکن انگلستان هستند و می خواهند با انها زندگی کنید.
سطح A2
اگر ویزای انگلستان دارید و می خواهید ویزای خودتان را تمدید کنید باید در این سطح قبولی کسب کنید. این سطح از آزمون به کمتر از ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
سطح B1
اگر ساکن انگلستان هستید و می خواهید سکونت خود را دائمی کنید باید در این سطح قبول شوید.
در بخش اسپیکینگ برخلاف آزمون جنرال و آکادمیک ، آزمون به صورت فردی برگزار نمی شود. داوطلب با یک داوطلب دیگر آزمون می دهد.

نتایج آزمون به صورت قبولی یا عدم قبولی در آزمون اعلام می شود .

مدرک آیلتس چندسال اعتبار دارد؟

اعتبار مدرک آیلتس تا دو سال است. این بدان معناست اگر قصد دارید مدرک خود را به موسسات و دانشگاه های داخل و یا خارج از کشور ارسال کنید و از اعتبار مدرک استفاده کنید باید این کار را طی زمان دوساله از زمان دریافت مدرک تا2سال پس از آن، این کار را انجام دهید.

اعتبار دوساله آزمون آیلتس به این علت است که سازمان های برگزارکننده این آزمون اعتقاد دارند که بعد این دوسال ممکن است فرد دچار فراموشی شودو ازآنجا که ماهیت زبان فرار است نیاز به اثبات سطح زبان آموز وجود دارد.

چرا به آیلتس نیاز داریم؟

توانایی های زبانی و مدرک آیلتس کلید موفقیت شغلی هستند. علاوه بر سایر فاکتورهای موفقیت در یک شغل یک ارزش خاص برای شما محسوب می شوند. اگر متقاضی ویزای کار هستید باید به سطح زبانی مطلوب در کشور مورد نظر برای مهاجرت کاری برسید.
اگر شما به تحصیل در خارج ازکشور علاقه مند هستید این مورد را بدانید که بسیاری از دانشگاه های جهان و کلیه دانشگاه ها و کالج های انگلستان نتایج و مدرک آیلتس را می پذیرند.

جمع‌بندی

بر اساس آنچه گفته شد، IELTS یک آزمون بین‌المللی زبان انگلیسی است که مهارت‌های زبانی شما را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این آزمون که سه نوع جنرال، آکادمیک و Life Skills دارد از ۹ نمره بوده و شما برای مقاصد مختلف از جمله کار، تحصیل و مهاجرت به آن نیاز خواهید داشت.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *